Do góry

Desery Przepis na:

Domowy budyń wiśniowy

Domowy budyń wiśniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 998

Dodano:

Odsłon: 3904

Najlepszy przepis na domowy budyń wiśniowy bez grama dodatków chemicznych. Zdrowy zamiennik popularnych sklepowych budyni.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wiśnie, cukier i wodę zagotowujemy. Gdy całość się zagotuje to odstawiamy do wystudzenia. Miksujemy. Następnie sok przelewamy przez sitko. Mleko zagotujemy wraz z sokiem wiśniowym. Zimne mleko łączymy z obiema mąkami i żółtkami. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę. Gotujemy do momentu uzyskania gęstego budyniu. Przelewamy do talerzyków i studzimy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń