Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej porze roku. Jest równie dobry na ciepło w zimę, jak i na zimno w lato. Niewątpliwym atutem jest to, iż przygotowuje się go bardzo szybko, a wszystkie składniki są łatwo dostępne. Domowy kisiel wiśniowy jest to ten smak, który szczególnie zapamiętałam z dzieciństwa.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 841
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1457
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 841
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1457
Składniki
Sok wiśniowy wraz z cukrem zagotowujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się soku z cukrem dodajemy mieszankę. Mieszamy do momentu zgęstnienia masy. Ciepły kisiel przelewamy do pucharków. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!