Do góry

Desery Przepis na:

Domowy kisiel wiśniowy

Domowy kisiel wiśniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 1128

Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej porze roku. Jest równie dobry na ciepło w zimę, jak i na zimno w lato. Niewątpliwym atutem jest to, iż przygotowuje się go bardzo szybko, a wszystkie składniki są łatwo dostępne. Domowy kisiel wiśniowy jest to ten smak, który szczególnie zapamiętałam z dzieciństwa.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy kisiel wiśniowy

Przygotowanie

  1. Sok wiśniowy wraz z cukrem zagotowujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się soku z cukrem dodajemy mieszankę. Mieszamy do momentu zgęstnienia masy. Ciepły kisiel przelewamy do pucharków. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 30 lipca 2019 Uwielbiam domowy kisiel z soku i z dodatkiem owoców- zdecydowanie lepszy od tego w proszku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń