Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe kwiatuszki"
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 89
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 242
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 185
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 89
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 242
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 185
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło stop, ostudź. Drożdże pokrusz, zalej ciepłym mlekiem. Dodaj cukier i masło, połącz. Dodaj mąkę, żółtka i sól, zagnieć.
Ciasto podziel na 4 części. Uformuj koła o śr. 14 cm. Ułóż na blasze do pieczenia. Na środku odciśnij dno szklaneczki. Rozetnij promieniście na zewnątrz, robiąc 8 płatków. Każdy płatek przekręć raz, wszystkie w tą samą stronę. Zostaw do wyrośnięcia. Środki posmaruj masłem, posyp słonecznikiem i cukrem. Piecz 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47838
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 392