Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe kwiatuszki"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 183
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 183
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło stop, ostudź. Drożdże pokrusz, zalej ciepłym mlekiem. Dodaj cukier i masło, połącz. Dodaj mąkę, żółtka i sól, zagnieć.
Ciasto podziel na 4 części. Uformuj koła o śr. 14 cm. Ułóż na blasze do pieczenia. Na środku odciśnij dno szklaneczki. Rozetnij promieniście na zewnątrz, robiąc 8 płatków. Każdy płatek przekręć raz, wszystkie w tą samą stronę. Zostaw do wyrośnięcia. Środki posmaruj masłem, posyp słonecznikiem i cukrem. Piecz 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie