Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe kwiatuszki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło stop, ostudź. Drożdże pokrusz, zalej ciepłym mlekiem. Dodaj cukier i masło, połącz. Dodaj mąkę, żółtka i sól, zagnieć.
Ciasto podziel na 4 części. Uformuj koła o śr. 14 cm. Ułóż na blasze do pieczenia. Na środku odciśnij dno szklaneczki. Rozetnij promieniście na zewnątrz, robiąc 8 płatków. Każdy płatek przekręć raz, wszystkie w tą samą stronę. Zostaw do wyrośnięcia. Środki posmaruj masłem, posyp słonecznikiem i cukrem. Piecz 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie