Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z budyniem"
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3520
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 710
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 472
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3520
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 710
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 472
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Składniki
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy
Drożdże, cukier i kilka łyżek lekko podgrzanego mleka wymieszaj. Odstaw. Masło stop, ostudź.
Mąkę, dwa jajka, sól, masło, resztę mleka i rozczyn drożdżowy wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Ponownie wyrób, podziel na 12-14 części. Uformuj kulki, ułóż na blasze. Odstaw w ciepłe miejsce.
Budyń ugotuj wg instrukcji. W cieście zrób wgłębienie, włóż budyń i ananasy. Brzegi posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie