Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z budyniem"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 264
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 526
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 264
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 526
Składniki
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy
Drożdże, cukier i kilka łyżek lekko podgrzanego mleka wymieszaj. Odstaw. Masło stop, ostudź.
Mąkę, dwa jajka, sól, masło, resztę mleka i rozczyn drożdżowy wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Ponownie wyrób, podziel na 12-14 części. Uformuj kulki, ułóż na blasze. Odstaw w ciepłe miejsce.
Budyń ugotuj wg instrukcji. W cieście zrób wgłębienie, włóż budyń i ananasy. Brzegi posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie