Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane jajka na Wielkanoc"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Wyjmij, schłodź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka. Umieść w misce.
Żółtka rozkrusz lub rozdrobnij widelcem. Dodaj serek kanapkowy, wymieszaj starannie lub zmiksuj z łyżką śmietany (ewentualnie majonezu).
Aby masa do faszerowania jajek miała atrakcyjny żółty kolor, wsyp do niej bezwonną kurkumę (ewentualnie szczyptę szafranu).
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Dodaj do masy, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciśnij do wydrążonych białek.
Majonez dekoracyjny również przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj faszerowane jajka. Posiekaj kilka łodyżek szczypiorku. Udekoruj połowę jajek. Resztę posyp słodką papryką i posiekaną papryką z octu.
Czas (bez gotowania) ok. 15 min; porcja - 140 kcal, cena 1,20 grŹródło: Świat kobiety