Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowane jajka na Wielkanoc

Faszerowane jajka na Wielkanoc

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Faszerowane jajka na Wielkanoc"

Składniki

  • 8 jajek
  • 15 dag serka kanapkowego
  • 1 łyżki śmietany 18 proc
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pół słoika majonezu
  • mielona pap ryka
  • szczypior
  • papryka z octu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane jajka na Wielkanoc

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Wyjmij, schłodź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka. Umieść w misce.

  2. Żółtka rozkrusz lub rozdrobnij widelcem. Dodaj serek kanapkowy, wymieszaj starannie lub zmiksuj z łyżką śmietany (ewentualnie majonezu).

  3. Aby masa do faszerowania jajek miała atrakcyjny żółty kolor, wsyp do niej bezwonną kurkumę (ewentualnie szczyptę szafranu).

  4. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Dodaj do masy, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciśnij do wydrążonych białek.

  5. Majonez dekoracyjny również przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj faszerowane jajka. Posiekaj kilka łodyżek szczypiorku. Udekoruj połowę jajek. Resztę posyp słodką papryką i posiekaną papryką z octu.


  6. Czas (bez gotowania) ok. 15 min; porcja - 140 kcal, cena 1,20 gr


    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń