Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faworki, czyli chruściki"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5148
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5148
Składniki
Żółtka i jajko ubij, dodaj sól, cukier, śmietanę, spirytus. Wymieszaj. Dodaj miękkie masło, stopniowo wsypuj mąkę. Wymieszaj i wyrób ciasto ręcznie. Ciasto podziel na 5 części, każdą rozwałkuj cienko na wysypanej mąką stolnicy.
Pokrój na paski szerokości 4 cm, a te z kolei podziel na prostokąty o długości ok. 10 cm, robiąc nacięcie w środku każdego. Przekładaj końce przez nacięcie. Rozgrzej olej, smaż na złoty kolor, wyjmij na pergamin, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień