Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faworki, czyli chruściki"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Składniki
Żółtka i jajko ubij, dodaj sól, cukier, śmietanę, spirytus. Wymieszaj. Dodaj miękkie masło, stopniowo wsypuj mąkę. Wymieszaj i wyrób ciasto ręcznie. Ciasto podziel na 5 części, każdą rozwałkuj cienko na wysypanej mąką stolnicy.
Pokrój na paski szerokości 4 cm, a te z kolei podziel na prostokąty o długości ok. 10 cm, robiąc nacięcie w środku każdego. Przekładaj końce przez nacięcie. Rozgrzej olej, smaż na złoty kolor, wyjmij na pergamin, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień