Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i niskokaloryczny deser. Świetny na gorące dni.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Cukier rozmieszać z około 1/4 szklanki ciepłej wody. Połączyć z sokiem.
Sok z wodą z cukrem wlać do garnka, mocno podgrzać, ale nie zagotować.
Do gorącego soku powoli wsypywać żelatynę, dokładnie mieszać aż się rozpuści. Gdy żelatyna będzie rozpuszczona, odstawić galaretkę w chłodne miejsce aby stężała. Można dodać więcej cukru, jeśli ktoś lubi słodsze desery. Smacznego!