Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i niskokaloryczny deser. Świetny na gorące dni.
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 15
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 649
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 15
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 649
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Składniki
Cukier rozmieszać z około 1/4 szklanki ciepłej wody. Połączyć z sokiem.
Sok z wodą z cukrem wlać do garnka, mocno podgrzać, ale nie zagotować.
Do gorącego soku powoli wsypywać żelatynę, dokładnie mieszać aż się rozpuści. Gdy żelatyna będzie rozpuszczona, odstawić galaretkę w chłodne miejsce aby stężała. Można dodać więcej cukru, jeśli ktoś lubi słodsze desery. Smacznego!