Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z grochem i kaszą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416163
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2801
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416163
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2801
Składniki
Kaszę i groch ugotuj do miękkości w osobnych garnkach. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Połącz z grochem i kaszą, przypraw. Kapustę włoską sparz wrzątkiem, kolejno zdejmij liście.
Na każdym ułóż farsz, ciasno zwiń. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym (każdą warstwę skrop olejem i maggi, posyp przyprawą warzywną). Zapiekaj ok. 10 minut w temp. 200°C.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie