Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik cesarzowej Sisi"
Miodowo - pomarańczowe klimaty dla amatorów tego złotego naparu ... dla mnie...
Odsłon: 2898
tradycyjny marokański deser, szybki, prosty i genialny w smaku, a że sezon n...
Odsłon: 1358
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 189
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 189
Składniki
Winne jabłka obrać, a po wycięciu gniazd nasiennych pokroić w nieduże cząstki (można je – dla lepszego smaku i pięknego aromatu – oprószyć cynamonem).
Masło (margarynę) utrzeć ze szczyptą soli, cukrem oraz cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Ucierając, kolejno wbijać do masy jajka.
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsypywać do ucieranej masy. Blachę (32 x 39 cm) posmarować tłuszczem.
Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Rozłożyć cząstki jabłek (kupkami), lekko wciskając je w ciasto. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 20-25 minut. Upieczone ciasto wystudzić na kratce kuchennej i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Można je też serwować na ciepło w towarzystwie gałki lodów waniliowych.
Czas przygotowania: Około 60 minutŹródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Bûche de Noël
Desery
Mannowiec czekoladowy Stefania
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Bûche de Noël
Pyszna, francuska rolada podawana na francuskich stołach w okresie Bożego nar...
Odsłon: 35
Mannowiec czekoladowy Stefania
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 189