Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa tarta z twarogową kołderką"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Składniki
Spód: do miseczki wsyp obie mąki, cukier, proszek i sodę. Do drugiej miseczki wlej: mleko, jogurt i oliwę. Wbij jajko. Roztrzep widelcem. Dodaj sypkie . Wymieszaj mikserem. Ciasto przelej do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Wystudź.
Obłożenie: twaróg utrzyj z cukrem i jogurtem. Dodaj startą białą czekoladę. Rozsmaruj na razowym spodzie. Jabłka umyj, osusz, obierz skórkę z cienką warstwą miąższu. Skórki zwiń w różyczki. Skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Przygotowane różyczki wciśnij w krem. Dodatkowo możesz posmarować je podgrzaną i przetartą konfiturą. Dzięki temu dłużej zachowają świeży wygląd.Źródło: Naj