Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajeczne delicje z malinami i galaretką"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1418
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3215
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 283
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1418
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3215
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 283
Składniki
Utrzyj jajka i żółtka z cukrem. Zagotuj mleko z cukrem waniliowym i poczekaj, aż wystygnie. Wymieszaj z nim pianę z jajek i przecedź przez gęste sitko.
Rozłóż krem do filiżanek ze szkła żaroodpornego. Wstaw do brytfanny z wodą i piecz godzinę w temp. 150°C. Gdy krem wystygnie, ułóż maliny i zalej je galaretką. Odstaw, by stężała.
<strong>Czas przygotowania: 85 minut</strong>Źródło: TV14