Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karmelowe pierożki"
Niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia, a także pyszne i eleganckie, takie są...
Odsłon: 17292
Chinkali to rewelacyjne, gruzińskie pierożki z aromatycznym, mięsnym farszem....
Odsłon: 20248
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 506
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 639
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 506
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 639
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj sól. Uformuj wgłębienie, wlej lekko roztrzepane jajka i oliwę. Wyrób gładkie, zwarte ciasto (ok. 10 minut). Przykryj lekko wilgotną ściereczką, odstaw na 20 minut. Ciasto cienko rozwałkuj. Wytnij prostokąty (wielkości 6x8 cm). Przykryj ściereczką.
Farsz: twaróg utrzyj z cukrem pudrem (możesz dodać więcej cukru, jeśli lubisz słodszy farsz). Nałóż po łyżeczce na każde ciasto. Brzegi zwilż, zlep, formując pierożki. Wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj ok. 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ew. skrop oliwą.
Sos: pomarańcze sparz, zetrzyj skórkę, podziel na cząstki. Cukier stop w dużej patelni. Dodaj masło, stop. Włóż pierogi, podsmaż. Dodaj sok pomarańczowy i skórkę, smaż, aż sok odparuje.
Zwiększ płomień, wlej likier. Gdy zacznie parować, podpal. Gdy alkohol się wypali, wyjmij pierożki. Na patelnię włóż cząstki pomarańczy, podgrzej. Polej pierożki.
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Błyskawiczne ciasto tropikalne dla niespodziewanych gości.
Desery
Wielkanocne pierniczki
Desery
Mazurek krówkowy
Desery
Keto deser stracciatella z orzechami
Błyskawiczne ciasto tropikalne dla niespodziewanych gości.
Witajcie .Chciałbym wam zaprezentować pomysł na pyszną przekąskę do kawy któr...
Odsłon: 88
Wielkanocne pierniczki
Coś słodkiego i ładnego na te Święta Wielkanocne :)
Odsłon: 49