Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisiel domowy"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
Jabłko myję i obieram. Ścieram na tarce do placków (z dużymi oczkami).
Do jabłka (wraz z sokiem) wlewam zimną wodę i gotuję ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając.
Przegotowaną, ostudzoną wodę mieszam z mąką, łączę z jabłkiem, gotuję jeszcze ok. 5 min. Kisiel rozlewam do miseczek.
20 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 2-3 porcje
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie