Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisiel domowy"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Jabłko myję i obieram. Ścieram na tarce do placków (z dużymi oczkami).
Do jabłka (wraz z sokiem) wlewam zimną wodę i gotuję ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając.
Przegotowaną, ostudzoną wodę mieszam z mąką, łączę z jabłkiem, gotuję jeszcze ok. 5 min. Kisiel rozlewam do miseczek.
20 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 2-3 porcje
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie