Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisiel domowy"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Jabłko myję i obieram. Ścieram na tarce do placków (z dużymi oczkami).
Do jabłka (wraz z sokiem) wlewam zimną wodę i gotuję ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając.
Przegotowaną, ostudzoną wodę mieszam z mąką, łączę z jabłkiem, gotuję jeszcze ok. 5 min. Kisiel rozlewam do miseczek.
20 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 2-3 porcje
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie