Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy blok to moja kolejna wariacja na temat bloku czekoladowego. Znajdziemy w nim nie tylko białą czekoladę, ale również dodatek mleczka kokosowego nadaje temu deserowi wyjątkowości. Jest szybki i smaczny. W kokosowym bloku dominującą rolę odgrywa oczywiście kokos. Nie zaburza jednak smaku pozostałych komponentów . Jest delikatny i łagodny. Kokosowy blok to przepis wyjątkowy. Skierowany nie tylko do fanów wiórków kokosowych, ale również do wszystkich tych którzy uwielbiają proste desery.
Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.
Blok czekoladowy zwany też czekoladą kryzysową, smak z dzieciństwa. Zrobiony...
Odsłon: 1305
Czekoladowe Mikołaje, bombki i podobne słodycze z czekolady które po św...
Odsłon: 1587
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11336
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 121
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 546
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 116
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2033
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11336
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 121
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 546
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 116
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2033
Składniki
Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 345
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 364