Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy blok to moja kolejna wariacja na temat bloku czekoladowego. Znajdziemy w nim nie tylko białą czekoladę, ale również dodatek mleczka kokosowego nadaje temu deserowi wyjątkowości. Jest szybki i smaczny. W kokosowym bloku dominującą rolę odgrywa oczywiście kokos. Nie zaburza jednak smaku pozostałych komponentów . Jest delikatny i łagodny. Kokosowy blok to przepis wyjątkowy. Skierowany nie tylko do fanów wiórków kokosowych, ale również do wszystkich tych którzy uwielbiają proste desery.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1085
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 116
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 143
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 156
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1085
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 116
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 143
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 156
Składniki
Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.