Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy blok to moja kolejna wariacja na temat bloku czekoladowego. Znajdziemy w nim nie tylko białą czekoladę, ale również dodatek mleczka kokosowego nadaje temu deserowi wyjątkowości. Jest szybki i smaczny. W kokosowym bloku dominującą rolę odgrywa oczywiście kokos. Nie zaburza jednak smaku pozostałych komponentów . Jest delikatny i łagodny. Kokosowy blok to przepis wyjątkowy. Skierowany nie tylko do fanów wiórków kokosowych, ale również do wszystkich tych którzy uwielbiają proste desery.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 407
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8944
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 407
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8944
Składniki
Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.