Do góry

Desery Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą

Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą"

Składniki

  • 80 dag ziemniaków
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 10 dag wędzonego boczku
  • pęczek dymki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, obierz ze skórki i przepuść przez praskę. Kiszoną kapustę posiekaj, podduś pod przykryciem z dodatkiem kminku, 2 łyżek masła i niewielkiej ilości wody.

  2. Pod koniec duszenia kapustę odkryj i odparuj nadmiar płynu. Dymkę razem ze szczypiorkiem umyj i posiekaj. Podsmaż z dodatkiem pokrojonego w kostkę boczku. Całość wymieszaj z ziemniakami i kiszoną kapustą.

  3. Wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Masę dokładnie wymieszaj i uformuj z niej kotlety. Panieruj w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety na złoty kolor.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń