Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 933
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 933
Składniki
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, obierz ze skórki i przepuść przez praskę. Kiszoną kapustę posiekaj, podduś pod przykryciem z dodatkiem kminku, 2 łyżek masła i niewielkiej ilości wody.
Pod koniec duszenia kapustę odkryj i odparuj nadmiar płynu. Dymkę razem ze szczypiorkiem umyj i posiekaj. Podsmaż z dodatkiem pokrojonego w kostkę boczku. Całość wymieszaj z ziemniakami i kiszoną kapustą.
Wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Masę dokładnie wymieszaj i uformuj z niej kotlety. Panieruj w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety na złoty kolor.Źródło: Na żywo