Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, obierz ze skórki i przepuść przez praskę. Kiszoną kapustę posiekaj, podduś pod przykryciem z dodatkiem kminku, 2 łyżek masła i niewielkiej ilości wody.
Pod koniec duszenia kapustę odkryj i odparuj nadmiar płynu. Dymkę razem ze szczypiorkiem umyj i posiekaj. Podsmaż z dodatkiem pokrojonego w kostkę boczku. Całość wymieszaj z ziemniakami i kiszoną kapustą.
Wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Masę dokładnie wymieszaj i uformuj z niej kotlety. Panieruj w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety na złoty kolor.Źródło: Na żywo