Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1490
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1490
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 433
Składniki
Zaczynamy od przygotowania sosu z jagód.Garść umytych jagód odkładamy. Resztę jagód wrzucamy do misy i razem ze 100 g cukru pudru i jedną torebką cukru waniliowego rozgniatamy.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy 400 ml zimnej wody, dodajemy rozgniecione jagody, mieszając doprowadzamy do zagotowania. Studzimy. Do schłodzonego sosu dodajemy resztę całych jagód (kilka odkładamy do dekoracji).
Ubitą na sztywno śmietanę mieszamy z jogurtem, torebką cukru waniliowego i resztą cukru pudru. Pod koniec dodajemy startą czekoladę.
Do czterech pucharów wykładamy warstwami na zmianę obydwa sosy i dekorujemy jagodami.
<strong>Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,50 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 486 kcal. Białko 4,2 g. Tłuszcz 23 g. Węglowodany 18 g.</strong>Źródło: Rewia