Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3403
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 668
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 452
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 197
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3403
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 668
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 452
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 197
Składniki
Zaczynamy od przygotowania sosu z jagód.Garść umytych jagód odkładamy. Resztę jagód wrzucamy do misy i razem ze 100 g cukru pudru i jedną torebką cukru waniliowego rozgniatamy.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy 400 ml zimnej wody, dodajemy rozgniecione jagody, mieszając doprowadzamy do zagotowania. Studzimy. Do schłodzonego sosu dodajemy resztę całych jagód (kilka odkładamy do dekoracji).
Ubitą na sztywno śmietanę mieszamy z jogurtem, torebką cukru waniliowego i resztą cukru pudru. Pod koniec dodajemy startą czekoladę.
Do czterech pucharów wykładamy warstwami na zmianę obydwa sosy i dekorujemy jagodami.
<strong>Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,50 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 486 kcal. Białko 4,2 g. Tłuszcz 23 g. Węglowodany 18 g.</strong>Źródło: Rewia