Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Zaczynamy od przygotowania sosu z jagód.Garść umytych jagód odkładamy. Resztę jagód wrzucamy do misy i razem ze 100 g cukru pudru i jedną torebką cukru waniliowego rozgniatamy.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy 400 ml zimnej wody, dodajemy rozgniecione jagody, mieszając doprowadzamy do zagotowania. Studzimy. Do schłodzonego sosu dodajemy resztę całych jagód (kilka odkładamy do dekoracji).
Ubitą na sztywno śmietanę mieszamy z jogurtem, torebką cukru waniliowego i resztą cukru pudru. Pod koniec dodajemy startą czekoladę.
Do czterech pucharów wykładamy warstwami na zmianę obydwa sosy i dekorujemy jagodami.
<strong>Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,50 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 486 kcal. Białko 4,2 g. Tłuszcz 23 g. Węglowodany 18 g.</strong>Źródło: Rewia