Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasto z jabłkami i wiśniami"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1213
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1213
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj pokrojone w kawałki masło, jajko i skórkę z cytryny. Zagnieć twarde ciasto i podziel je na trzy części. Dwie części ciasta włóż na godzinę do lodówki, a jedną część na godzinę do zamrażalnika.
W tym czasie przygotuj krem. Utrzyj twaróg z cukrem, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym oraz jajkami na gładką masę. Jabłka obierz, poprzekrawaj na połowy i wykrój gniazda nasienne. Wiśnie odsącz z zalewy lub odmroź (usuń pestki).
Ciasto z lodówki rozwałkuj na okrągły placek i wyłóż nim tortownicę o średnicy ok. 24 cm. Ukształtuj 3-cm wysoki brzeg.
Rozsmaruj na cieście połowę kremu twarogowego i rozłóż połówki jabłek. Posmaruj resztą twarogu i poukładaj wiśnie. Na wierzch zetrzyj na grubych oczkach ciasto z zamrażalnika.
Piecz placek w temperaturze 160° C przez ok. 50 minut. Poczekaj, aż ciasto wystygnie w formie, następnie wyjmij je i pokrój na kawałki.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 89
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 70