Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche ciasto z owocami"
Smaczna i łatwa w przygotowaniu drożdżówka z serem idealne na deser można rów...
Odsłon: 1787
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4659
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3121
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 251
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4659
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3121
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 251
Składniki
Do przesianej mąki dodaj zimną margarynę, posiekaj nożem. Następnie dodaj żółtka, cukier oraz śmietanę. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj je w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 60 minut.
Blachę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Spód wylep schłodzonym ciastem, nakłuj widelcem. Przykryj arkuszem papieru do pieczenia i rozrzuć kilka garści fasoli. Piekarnik nagrzej do temp. 180° C. Blachę z ciastem wstaw na 5-7 min. Po tym czasie zdejmij papier z fasolą i piecz kolejne 5-7 min do lekkiego zrumienienia. Przestudź.
Na podpieczonym cieście równomiernie rozsmaruj dżem pomarańczowy. Ułóż odsączone, pokrojone w plasterki brzoskwinie. Blachę z ciastem wstaw ponownie do piekarnika. Piecz 10 minut. Wyjmij, wierzch posmaruj dżemem morelowym i posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto piecz jeszcze 5-8 minut w temperaturze 150° C aż migdały lekko się zrumienią. Wystudź w uchylonym piekarniku.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
truskawkowa kostka straciatella
...sezon truskawkowy rozpoczęty to i ciasto z galaretką i truskawkami musi by...
Odsłon: 114
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 2163