Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki krem jeżynowo-porzeczkowy"
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 228
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1842
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 228
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1842
Składniki
Umyj owoce, pozbądź się szypułek i gałązek. Odłóż 4 łyżki porzeczek i jeżyn do dekoracji. Przełóż owoce do wysokiego wąskiego naczynia, dodaj cukier i zmiksuj na gładką masę.
Wymieszaj widelcem jogurt w dużej misce. Dodaj do niego zmiksowane owoce.
Dopraw krem miodem (najlepiej wielokwiatowym albo akacjowym, złagodzi smak kwaśnych porzeczek). Jeszcze raz zmiksuj całość albo dobrze wymieszaj.
Wstaw chłodnik do lodówki na 20 minut. Gdy się dobrze schłodzi, przelej do salaterek, dorzuć do każdej porcji łyżkę owoców, możesz też polać łyżeczką miodu. Taki krem jest świetnym deserem, który uwielbiają dzieci. Jeśli podasz go z chrupiącym tostowym pieczywem, będzie znakomitym daniem na śniadanie lub podwieczorek.
Szypułkowanie porzeczek
Trzeba to robić bardzo delikatnie, bo łatwo je zgnieść, a wtedy stracą sok i smak. Porzeczki, podobnie jak truskawki, należy myć, zanim pozbędziemy się gałązek i szypułek, by nie uszkodzić owoców i nie wypłukać soku.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Wielkanocne, kruche ciasteczka owieczki baranki
Desery
Babka cytrynowa
Desery
Keks majonezowy
Desery
Puszysta babka cytrynowa
Wielkanocne, kruche ciasteczka owieczki baranki
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 51
Babka cytrynowa
Pyszna, prosta do przygotowania babka która zawsze ma miejsce na naszym wiel...
Odsłon: 102