Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus z Granny Smith"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25097
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25097
Składniki
Umyj jabłka. Obierzcie je wspólnie cienko ze skórki. Przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój jabłka w drobną kostkę i skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Zagotuj w garnku wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć goździki i cukier. Gotuj ok. 2 minut, by syrop przeszedł zapachem goździków, a cukier się rozpuścił. Wrzuć do wrzątku pokrojone jabłka.
Posyp szczyptą cynamonu i wymieszaj. Przykryj garnek pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut, by jabłka zmiękły. Świetny deser na ciepło i na zimno.
Czas przygotowania: 30 minut, 165 kcal, cena porcji: ok. 1,30 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia