Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus z Granny Smith"
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
Umyj jabłka. Obierzcie je wspólnie cienko ze skórki. Przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój jabłka w drobną kostkę i skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Zagotuj w garnku wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć goździki i cukier. Gotuj ok. 2 minut, by syrop przeszedł zapachem goździków, a cukier się rozpuścił. Wrzuć do wrzątku pokrojone jabłka.
Posyp szczyptą cynamonu i wymieszaj. Przykryj garnek pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut, by jabłka zmiękły. Świetny deser na ciepło i na zimno.
Czas przygotowania: 30 minut, 165 kcal, cena porcji: ok. 1,30 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia