Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki z ziemniaków"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 15 minut w lekko posolonej wodzie. Bób przebierz, włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 15 minut. Warzywa odcedź, osącz. Odłóż do wystudzenia.
Ziemniaki przetnij wzdłuż. Z każdej połówki ziemniaka odetnij cienki plasterek od spodu. Środki wydrąż. Łódeczki posmaruj odrobiną oliwy.
Pomidory oczyść z pestek, pokrój w grubą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z pozostałą oliwą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Bób wymieszaj z pomidorami oraz przyprawioną oliwą. Nałóż do ziemniaczanych łódeczek. Piecz je ok. 25 minut w temp. 200 st. Przed podaniem udekoruj źdźbłami szczypiorku.Źródło: Tina