Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki z ziemniaków"
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21784
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21784
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 434
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 15 minut w lekko posolonej wodzie. Bób przebierz, włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 15 minut. Warzywa odcedź, osącz. Odłóż do wystudzenia.
Ziemniaki przetnij wzdłuż. Z każdej połówki ziemniaka odetnij cienki plasterek od spodu. Środki wydrąż. Łódeczki posmaruj odrobiną oliwy.
Pomidory oczyść z pestek, pokrój w grubą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z pozostałą oliwą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Bób wymieszaj z pomidorami oraz przyprawioną oliwą. Nałóż do ziemniaczanych łódeczek. Piecz je ok. 25 minut w temp. 200 st. Przed podaniem udekoruj źdźbłami szczypiorku.Źródło: Tina