Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2856
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2856
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Składniki
Z białek i soku z cytryny ubij pianę. Kiedy masa podwoi swoją objętość, dosyp cukier i ubijaj do czasu, aż zrobi się sztywna.
Na papierze do pieczenia narysuj koła o średnicy ok. 8 cm i za pomocą worka cukierniczego spiralnie wyciśnij na nie pianę. Na środku każdego kopczyka zrób łyżeczką dołeczek. Wstaw korpusy do piekarnika rozgrzanego do 120°C i piecz około 90 minut.
Gdy bezy będą gotowe, umieść w nich przekrojone na pół wydrylowane wiśnie. Na środku połóż po gałce lodów. Deser udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV