Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 164
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 98
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2289
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 164
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 98
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2289
Składniki
Z białek i soku z cytryny ubij pianę. Kiedy masa podwoi swoją objętość, dosyp cukier i ubijaj do czasu, aż zrobi się sztywna.
Na papierze do pieczenia narysuj koła o średnicy ok. 8 cm i za pomocą worka cukierniczego spiralnie wyciśnij na nie pianę. Na środku każdego kopczyka zrób łyżeczką dołeczek. Wstaw korpusy do piekarnika rozgrzanego do 120°C i piecz około 90 minut.
Gdy bezy będą gotowe, umieść w nich przekrojone na pół wydrylowane wiśnie. Na środku połóż po gałce lodów. Deser udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV