Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 843
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4110
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 843
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4110
Składniki
Z białek i soku z cytryny ubij pianę. Kiedy masa podwoi swoją objętość, dosyp cukier i ubijaj do czasu, aż zrobi się sztywna.
Na papierze do pieczenia narysuj koła o średnicy ok. 8 cm i za pomocą worka cukierniczego spiralnie wyciśnij na nie pianę. Na środku każdego kopczyka zrób łyżeczką dołeczek. Wstaw korpusy do piekarnika rozgrzanego do 120°C i piecz około 90 minut.
Gdy bezy będą gotowe, umieść w nich przekrojone na pół wydrylowane wiśnie. Na środku połóż po gałce lodów. Deser udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV