Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 670
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 392
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3539
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 670
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 392
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3539
Składniki
Z białek i soku z cytryny ubij pianę. Kiedy masa podwoi swoją objętość, dosyp cukier i ubijaj do czasu, aż zrobi się sztywna.
Na papierze do pieczenia narysuj koła o średnicy ok. 8 cm i za pomocą worka cukierniczego spiralnie wyciśnij na nie pianę. Na środku każdego kopczyka zrób łyżeczką dołeczek. Wstaw korpusy do piekarnika rozgrzanego do 120°C i piecz około 90 minut.
Gdy bezy będą gotowe, umieść w nich przekrojone na pół wydrylowane wiśnie. Na środku połóż po gałce lodów. Deser udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV