Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24992
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24992
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Z białek i soku z cytryny ubij pianę. Kiedy masa podwoi swoją objętość, dosyp cukier i ubijaj do czasu, aż zrobi się sztywna.
Na papierze do pieczenia narysuj koła o średnicy ok. 8 cm i za pomocą worka cukierniczego spiralnie wyciśnij na nie pianę. Na środku każdego kopczyka zrób łyżeczką dołeczek. Wstaw korpusy do piekarnika rozgrzanego do 120°C i piecz około 90 minut.
Gdy bezy będą gotowe, umieść w nich przekrojone na pół wydrylowane wiśnie. Na środku połóż po gałce lodów. Deser udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV