Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody domowe z możliwością modyfikacji o inne składniki. Potrzebny bedzie mikser, maszynka do lodów lub dobrze zmrożone naczynie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16457
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16457
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5292
Składniki
Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy na wolnych obrotach powoli dodając cukier puder. Po 5 minutach dolewamy zimne mleko i dalej miksujemy do połączenia się składników.
Następnie przygotowana masę przekładam do zmrożonej maszynki do robienia lodów w której schładzamy masę jednocześnie napowietrzając ją przez 30 minut. Jeśli nie masz maszynki do lodów możesz zrobić lody za pomocą mocno zmrożonego naczynia i miksera na wolnych obrotach. Czas miksowania jednak musi być znacznie krótszy by nie powstało słodkie masło. Ważne jest by schłodzone naczynie nie pozwalało uwolnić sie powietrzu które masa "łapie" podczas mieszania. Do lodów można dodać bakalie, kakao - w zależności od upodobań.
U mnie lody śmietankowe ze zmiksowanymi truskawkami. Smacznego