Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lody z musem rabarbarowym"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 476
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1190
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 476
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1190
Składniki
Ubij żółtka z cukrem na parze. Wlej do gotującego mleka, ostudź. Dodaj ubitą na sztywno śmietanę, zamroź.
Rabarbar rozgotuj z cukrem w szklance wody. Wsyp galaretkę, zagotuj, ostudź.
Na dno pucharka wsyp łyżkę musli, wlej porcję musu z rabarbaru. Połóż trochę lodów, posyp startą chałwą.
Porcje 6. 60 min. Cena 1,35 zł. Kalorie 186 kcal.
Karolina Bojaczuk z ŁukowaŹródło: Takie jest życie