Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5013
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 339
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 297
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5013
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 339
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 297
Składniki
W małym rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie odstaw je na czas przygotowania pozostałych składników.
Jajka utrzyj z cukrem, wanilią oraz solą, by uzyskać jednolitą konsystencję.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko do miski z masą jajeczną. Drewnianą łyżką lub ubijaczką wyrób ciasto , by było gładkie, a następnie dodaj do niego ostudzone, rozpuszczone masło.
Podgrzej piekarnik do temperatury 210 C. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką, a następnie wlej do nich ciasto. Wstaw je do piekarnika na 10 -15 minut- magdalenki powinny być puszyste i złociste. Zaraz po upieczeniu wyjmij ciastka z formy.