Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
W małym rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie odstaw je na czas przygotowania pozostałych składników.
Jajka utrzyj z cukrem, wanilią oraz solą, by uzyskać jednolitą konsystencję.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko do miski z masą jajeczną. Drewnianą łyżką lub ubijaczką wyrób ciasto , by było gładkie, a następnie dodaj do niego ostudzone, rozpuszczone masło.
Podgrzej piekarnik do temperatury 210 C. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką, a następnie wlej do nich ciasto. Wstaw je do piekarnika na 10 -15 minut- magdalenki powinny być puszyste i złociste. Zaraz po upieczeniu wyjmij ciastka z formy.