Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10345
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2070
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10345
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2070
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
Składniki
W małym rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie odstaw je na czas przygotowania pozostałych składników.
Jajka utrzyj z cukrem, wanilią oraz solą, by uzyskać jednolitą konsystencję.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko do miski z masą jajeczną. Drewnianą łyżką lub ubijaczką wyrób ciasto , by było gładkie, a następnie dodaj do niego ostudzone, rozpuszczone masło.
Podgrzej piekarnik do temperatury 210 C. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką, a następnie wlej do nich ciasto. Wstaw je do piekarnika na 10 -15 minut- magdalenki powinny być puszyste i złociste. Zaraz po upieczeniu wyjmij ciastka z formy.