Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe babeczki"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416523
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416523
Składniki
Margarynę stop w garnku. Dodaj cukier, mleko i kakao, dokładnie wymieszaj, zagotuj na małym ogniu. Ostudź.
Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dodaj żółtka, zmiksuj na gładkie ciasto. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj.
Do natłuszczonych foremek do babeczek nałóż po 2 łyżki ciasta. Ułóż owoce (bez rozmrażania), przykryj jeszcze jedną łyżką ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, udekoruj kleksem ubitej kremówki.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie