Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe babeczki"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 983
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4605
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1250
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 983
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4605
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1250
Składniki
Margarynę stop w garnku. Dodaj cukier, mleko i kakao, dokładnie wymieszaj, zagotuj na małym ogniu. Ostudź.
Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dodaj żółtka, zmiksuj na gładkie ciasto. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj.
Do natłuszczonych foremek do babeczek nałóż po 2 łyżki ciasta. Ułóż owoce (bez rozmrażania), przykryj jeszcze jedną łyżką ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, udekoruj kleksem ubitej kremówki.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie