Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodownik z orzechami włoskimi"
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3186
Składniki
na ciasto połącz, wyrób i podziel na 2 części. Na blasze pokrytej pergaminem rozwałkuj część ciasta, piecz w temp. 180°C przez 20 minut.
Placek przekrój długim nożem wzdłuż na dwie części. Tak samo przygotuj drugą część ciasta. Śmietanę ubij z cukrem, dodaj do serków, dodaj posiekane orzechy, wymieszaj.
Warstwy ciasta przekładaj kremem i powidłami, polej polewą.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień