Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodownik z orzechami włoskimi"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 950
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 950
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
na ciasto połącz, wyrób i podziel na 2 części. Na blasze pokrytej pergaminem rozwałkuj część ciasta, piecz w temp. 180°C przez 20 minut.
Placek przekrój długim nożem wzdłuż na dwie części. Tak samo przygotuj drugą część ciasta. Śmietanę ubij z cukrem, dodaj do serków, dodaj posiekane orzechy, wymieszaj.
Warstwy ciasta przekładaj kremem i powidłami, polej polewą.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień