Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki czekoladowe z pralinkami"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 1193
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1220
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 287
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 1193
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1220
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 287
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wlewamy mleko i roztopioną, a potem lekko schłodzoną czekoladę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy, by powstało gładkie ciasto.
Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem i prószymy mąką. Napełniamy ciastem do wysokości 1/3, na cieście układamy pralinkę typu Raffaello. Dopełniamy ciastem do wysokości 2/3 foremki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimne babeczki dekorujemy polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej sztuki: około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 236 kcal Białko: 14,1 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 86,2 gŹródło: Rewia