Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki czekoladowe z pralinkami"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4845
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4845
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wlewamy mleko i roztopioną, a potem lekko schłodzoną czekoladę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy, by powstało gładkie ciasto.
Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem i prószymy mąką. Napełniamy ciastem do wysokości 1/3, na cieście układamy pralinkę typu Raffaello. Dopełniamy ciastem do wysokości 2/3 foremki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimne babeczki dekorujemy polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej sztuki: około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 236 kcal Białko: 14,1 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 86,2 gŹródło: Rewia