Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini muffinki, maxi przyjemność!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15464
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4638
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 316
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2771
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5008
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15464
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4638
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 316
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2771
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5008
Składniki
W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier. W drugiej misce zmiksować ze sobą jajka, miękkie masło i mleko. Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać (tak, aby otrzymać gładką masę). Gotową masą wypełnić foremki na muffinki do 1/3 wysokości. Do każdej nałożyć po łyżeczce serka mascarpone i ponownie masę (całość nie powinna sięgać wyżej niż 3/4 wysokości foremki), udekorować malinami. Wstawić do piekarnika, piec przez 25 minut. Po upływie czasu wyjąć i ostudzić. Gotowe.