Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny czekoladowe"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25051
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25051
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 157
Składniki
Połącz suche : mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą do dużej miski, dodaj kakao, cukier puder. Szybko wymieszaj.
W drugiej misce połącz mokre muffinek: mleko i jajko w temperaturze pokojowej, olej i ekstrakt waniliowy.
Do miski z suchymi składnikami przelej mokre i dość „niedbale” wymieszaj drewnianą łyżką, na koniec dodaj posiekaną czekoladę i ponownie wymieszaj.
Gotowe ciasto ponakładaj do papilotek umieszczonych w formie do muffin (lub do formy silikonowej) – wygodnie to zrobić np. łyżką do lodów. Foremki napełnij do 2/3 wysokości (wierzch możesz dodatkowo posypać jeszcze drobno posiekaną czekoladą).
Muffinki piecz w temperaturze 185°C (bez termoobiegu) przez około 20-25 minut (sprawdź, wbijając patyczek, czy są upieczone – powinien być suchy).?
Muffinki możesz dodatkowo ozdobić np. śmietaną, kleksem z lukru, białą polewą czekoladową i okrągłymi czekoladkami.Źródło: Świat kobiety