Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z jagodami"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 284
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 534
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1001
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 277
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 284
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 534
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1001
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 277
Składniki
Przesiej mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i wymieszaj. Do oddzielnego naczynia wbij jajko, wlej mleko, olej i zmiksuj. Płynną masę połącz z mąką i zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach. Umyj i osusz jagody. Połowę odłóż, a resztę dorzuć do ciasta. Foremki napełnij do 2/3 ich wysokości. Wstaw do piekarnika i piecz pół godziny w temperaturze 170oC.
W tym czasie utrzyj pozostałe jagody, a kremówkę ubij na sztywno z resztą cukru. Następnie połącz ją delikatnie z roztartymi owocami. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na muffiny. Ozdób listkami mięty.
<strong>Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 220 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax