Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Okrągłe ciasto jabłkowe"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiej na stolnicę, dodaj masło i jajka. Zagnieć gładkie ciasto, owiń folią i włóż na kwadrans do lodówki. Zrób masę. Włóż do misy twaróg, śmietanę, jajka, cukier zwykły i wanilinowy. Wymieszaj na gładką masę.
Jabłka umyj i wykrój gniazda nasienne tak, aby owoce pozostały całe. Rodzynki i żurawinę opłucz. Wypełnij nimi otwory po gniazdach nasiennych. Ciasto rozwałkuj na posypanej stolnicy na placek wielkości tortownicy. Przełóż je do formy, a z reszty uformuj wyższą krawędź. Rozłóż na cieście jabłka z nadzieniem, zalej je masą twarogową i posyp migdałami. Przygotowane ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego na 180° C i piecz 45 minut.
Czas przygotowania: 75 minut.
Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 516 kcalŹródło: Na żywo