Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4144
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4144
Składniki
Zmiksuj cukier i jajka. Stale ubijając, dolej powoli olej, roztopione masło oraz mleko. Dodaj mak, mąkę, proszek i posiekane orzechy. Napełnij ciastem formę. Piecz 45 minut w 160°C.
Poczekaj, aż wystygnie. Cukier puder utrzyj z gorącą wodą i sokiem z cytryny, aż powstanie błyszcząca polewa. Polej nią keks i udekoruj kwiatuszkami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14