Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Zmiksuj cukier i jajka. Stale ubijając, dolej powoli olej, roztopione masło oraz mleko. Dodaj mak, mąkę, proszek i posiekane orzechy. Napełnij ciastem formę. Piecz 45 minut w 160°C.
Poczekaj, aż wystygnie. Cukier puder utrzyj z gorącą wodą i sokiem z cytryny, aż powstanie błyszcząca polewa. Polej nią keks i udekoruj kwiatuszkami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14