Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Zmiksuj cukier i jajka. Stale ubijając, dolej powoli olej, roztopione masło oraz mleko. Dodaj mak, mąkę, proszek i posiekane orzechy. Napełnij ciastem formę. Piecz 45 minut w 160°C.
Poczekaj, aż wystygnie. Cukier puder utrzyj z gorącą wodą i sokiem z cytryny, aż powstanie błyszcząca polewa. Polej nią keks i udekoruj kwiatuszkami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14