Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne, rozgrzewające smaki!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 981
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4601
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1247
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 981
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4601
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1247
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłko i marchewki umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Wymieszać z cukrem, przełożyć do kokilki. W osobnej misce przygotować kruszonkę: wymieszać mąkę, płatki owsiane, sól, cynamon, kardamon i imbir. Dodać posiekane drobno masło i utrzeć (palcami). Tak przygotowaną kruszonką posypać po marchewkach i jabłku. Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut. Gotowe.