Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne, rozgrzewające smaki!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457071
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1289
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457071
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1289
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłko i marchewki umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Wymieszać z cukrem, przełożyć do kokilki. W osobnej misce przygotować kruszonkę: wymieszać mąkę, płatki owsiane, sól, cynamon, kardamon i imbir. Dodać posiekane drobno masło i utrzeć (palcami). Tak przygotowaną kruszonką posypać po marchewkach i jabłku. Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut. Gotowe.