Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne, rozgrzewające smaki!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1569
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1569
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 160
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłko i marchewki umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Wymieszać z cukrem, przełożyć do kokilki. W osobnej misce przygotować kruszonkę: wymieszać mąkę, płatki owsiane, sól, cynamon, kardamon i imbir. Dodać posiekane drobno masło i utrzeć (palcami). Tak przygotowaną kruszonką posypać po marchewkach i jabłku. Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut. Gotowe.