Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pancakesy w kajmaku"
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4746
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4726
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44574
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4746
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4726
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44574
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 262
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Kajmak: do naczynia wlej mleko, dodaj cukier, kakao i masło, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Pod koniec gotowania wsyp mleko w proszku, podgrzewaj, mieszając, aż masa dobrze się połączy.
Placki: masło stop. Wlej do miski, dodaj mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy i aromat pomarańczowy, dobrze wymieszaj.
Z ciasta usmaż na oleju placki na złoty kolor z obydwu stron. Podawaj polane kajmakiem z dodatkiem np. dżemu.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie