Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23031
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 987
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23031
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 987
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Żelatynę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Odstawić, aby spęczniała. Laskę wanilii rozciąć, czubkiem noża zeskrobać rdzeń. Strączek oraz rdzeń wanilii dodać do śmietany. Wsypać cukier i podgrzać. Wyjąć strączek wanilii, a do ciepłej śmietany dołożyć żelatynę i mieszać, aż się całkiem rozpuści. Śmietanę rozlać do 4 szklaneczek (150 ml). Wstawić je na noc do lodówki.
Pokroić w plasterki 1/4 truskawek. Pozostałe zmiksować na gładko z miodem i przyprawić sokiem z cytryny. Nieco sosu nalać do szklaneczek z deserem, resztę sosu serwować osobno w sosjerce. Przed podaniem deser ozdobić plasterkami truskawek i listkami mięty.
Czas : około 40 minut bez chłodzeniaŹródło: Życie na gorąco