Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana wegetariańska"
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 598
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27132
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 598
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27132
Składniki
Ryż ugotować, osączyć. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na drobnej tarce. Rodzynki namoczyć.
Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, przesmażyć z marchewką. Dodać osączone rodzynki, opłukane migdały i orzechy, dołożyć posiekaną papryczkę chili i ryż. Dusić razem ok. 10 minut, doprawić solą, pieprzem, miętą i cynamonem.
Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, owinąć folią aluminiową i zapiekać w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Podawać posypane fetą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium