Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana wegetariańska"
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1011
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2746
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38734
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1011
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2746
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38734
Składniki
Ryż ugotować, osączyć. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na drobnej tarce. Rodzynki namoczyć.
Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, przesmażyć z marchewką. Dodać osączone rodzynki, opłukane migdały i orzechy, dołożyć posiekaną papryczkę chili i ryż. Dusić razem ok. 10 minut, doprawić solą, pieprzem, miętą i cynamonem.
Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, owinąć folią aluminiową i zapiekać w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Podawać posypane fetą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium