Do góry

Desery Przepis na:

Papryka nadziewana wegetariańska

Papryka nadziewana wegetariańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana wegetariańska"

Składniki

  • 4 papryki w różnych kolorach
  • 1 woreczek ryżu
  • po 5 dag rodzynek
  • obranych migdałów i orzechów laskowych
  • 2 nieduże marchewki
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 10 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • suszona mięta
  • cynamon
  • 2 łyżki oliwy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka nadziewana wegetariańska

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować, osączyć. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na drobnej tarce. Rodzynki namoczyć.

  2. Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, przesmażyć z marchewką. Dodać osączone rodzynki, opłukane migdały i orzechy, dołożyć posiekaną papryczkę chili i ryż. Dusić razem ok. 10 minut, doprawić solą, pieprzem, miętą i cynamonem.

  3. Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, owinąć folią aluminiową i zapiekać w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Podawać posypane fetą.

  4. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń