Do góry

Desery Przepis na:

Pasztet selerowy

Pasztet selerowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Pasztet selerowy"

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 małe selery
  • szklanka otrąb pszennych
  • 2 cebule
  • 20 dag margaryny
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • przyprawa np. wegeta
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • żurawina lub sos chrzanowy ze słoiczka
  • margaryna
  • otręby do posypania formy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet selerowy

Przygotowanie

  1. Obierz selery oraz cebulę. Oba zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. W rondelku rozpuść margarynę, przełóż warzywa i duś 5 minut. Odstaw, by ostygły. Zmiksuj.

  2. Wbij żółtka, wsyp otręby. Białka ubij na sztywno, połącz z masą. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.

  3. Formę posmaruj tłuszczem, posyp otrębami. Włóż masę warzywną, udekoruj orzechami. Piecz 60 minut w temperaturze 160°C.

  4. Porcje 6 Przygot. 90 min Cena 0,60 zł Kalorie 290 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pasztet selerowy

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń