Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Kawę zaparz w filiżance wrzątku. Ostudź. Masło włóż do rondelka, dodaj pokruszoną czekoladę i rozpuść na parze. Ostudź masę.
Żółtka ubij z cukrem pudrem na parze. Zmiksuj z kawą oraz stopioną czekoladą. Odstaw, aby ostygł. Białka ubij na sztywno z cukrem kryształem i wymieszaj z kremem. Rozłóż do pucharków i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem na stół udekoruj każdą porcję listkami melisy, mięty oraz perełkami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi</strong>Źródło: Relaks