Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pistacjowe stożki"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23155
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23155
Składniki
Do składników ciasta podstawowego dodaj 4 łyżki posiekanych pistacji i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wodę zastąp kwaśną śmietaną. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego ok. 50 stożków. Postaw je na blachach. Piecz po 15–17 minut w temp. 180 st. Wystudź. Stożki udekoruj lukrem, posiekanymi pistacjami, cukrowymi perełkami i ew. owocami miechunki.Źródło: Tina