Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pistacjowe stożki"
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 535
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1531
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 745
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1456
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 535
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1531
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 745
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1456
Składniki
Do składników ciasta podstawowego dodaj 4 łyżki posiekanych pistacji i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wodę zastąp kwaśną śmietaną. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego ok. 50 stożków. Postaw je na blachach. Piecz po 15–17 minut w temp. 180 st. Wystudź. Stożki udekoruj lukrem, posiekanymi pistacjami, cukrowymi perełkami i ew. owocami miechunki.Źródło: Tina