Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ponczowy piaskowiec"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
75 min. Cena porcji: ok. 0,80 zł. Porcja: 290 kcal.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Następnie wbijaj po jednym jajku, po każdym dokładnie miksując. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy maślanej, dolej sok z 2 pomarańczy i zmiksuj.
Tortownicę posmaruj tłuszczem, napełnij ciastem. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 45 minut.
Upieczone ciasto ponakłuwaj patyczkiem, skrop pozostałym sokiem z pomarańczy.
Mandarynki obierz, potnij w plasterki, ułóż na cieście. Konfiturę podgrzej, posmaruj nią mandarynki. Krawędź ciasta posyp pistacjami. Odstaw na 2 godz.Źródło: Naj