Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z porzeczkami"
75 minut • Porcja ok. 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Do piany dodaj żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Wylej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170°C około 35-40 minut na jasnozłocisty kolor. Wyjmij ciasto, przekrój na dwie części.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę. Do 1/3 wmieszaj osuszone porzeczki, wyłóż na biszkopt, przykryj drugim. Resztę śmietany rozsmaruj na wierzchu i bokach. Boki udekoruj czekoladą, wierzch gronami porzeczek.Źródło: Kobieta i życie
Lżejsza, a równie smaczna wersja klasycznych pancakes'ów! :) A do tego urocze...
Odsłon: 87
Likier z czerwonej porzeczki jest na prawdę smaczny i aromatyczny, a bardzo p...
Odsłon: 3742
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 16
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249760
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 16
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249760
Składniki
75 minut • Porcja ok. 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Do piany dodaj żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Wylej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170°C około 35-40 minut na jasnozłocisty kolor. Wyjmij ciasto, przekrój na dwie części.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę. Do 1/3 wmieszaj osuszone porzeczki, wyłóż na biszkopt, przykryj drugim. Resztę śmietany rozsmaruj na wierzchu i bokach. Boki udekoruj czekoladą, wierzch gronami porzeczek.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Desery
Tarta z kremem mascarpone i owocami
Desery
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z truskawkami
Desery
Bardzo proste ciasto kruche z rabarbarem
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Doskonałe ciasto na ciepłe dni. Puszysty biszkopt w połączeniu z delikatnym k...
Odsłon: 156
Tarta z kremem mascarpone i owocami
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 103