Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z porzeczkami"
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 232
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 14
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 278
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 232
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 14
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 278
Składniki
75 minut • Porcja ok. 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Do piany dodaj żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Wylej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170°C około 35-40 minut na jasnozłocisty kolor. Wyjmij ciasto, przekrój na dwie części.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę. Do 1/3 wmieszaj osuszone porzeczki, wyłóż na biszkopt, przykryj drugim. Resztę śmietany rozsmaruj na wierzchu i bokach. Boki udekoruj czekoladą, wierzch gronami porzeczek.Źródło: Kobieta i życie