Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z porzeczkami"
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 335
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 89
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 106
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 1492
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 335
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 89
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 106
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 1492
Składniki
75 minut • Porcja ok. 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Do piany dodaj żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Wylej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170°C około 35-40 minut na jasnozłocisty kolor. Wyjmij ciasto, przekrój na dwie części.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę. Do 1/3 wmieszaj osuszone porzeczki, wyłóż na biszkopt, przykryj drugim. Resztę śmietany rozsmaruj na wierzchu i bokach. Boki udekoruj czekoladą, wierzch gronami porzeczek.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Desery
Szybkie ciasto w 5 minut z truskawkami
Desery
Kruche ciasto z rabarbarem
Ciasto Ferrero Rocher
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 106
Truskawki z bitą śmietaną
Pachnące truskawki z bitą śmietaną to najprostszy letni deser uwielbiany prz...
Odsłon: 79