Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z porzeczkami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 694
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 694
Składniki
75 minut • Porcja ok. 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Do piany dodaj żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Wylej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170°C około 35-40 minut na jasnozłocisty kolor. Wyjmij ciasto, przekrój na dwie części.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę. Do 1/3 wmieszaj osuszone porzeczki, wyłóż na biszkopt, przykryj drugim. Resztę śmietany rozsmaruj na wierzchu i bokach. Boki udekoruj czekoladą, wierzch gronami porzeczek.Źródło: Kobieta i życie