Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na pasztet z kaczki"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Wymieszaj wszystkie na marynatę. Piersi kaczki umyj i osusz. Wątróbkę oczyść i razem z filetami włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na całą noc. Masło roztop w rondelku, wystudź.
Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażalnika. Potem pokrój ją w jak najcieńsze plasterki. Piersi i wątróbki zmiksuj razem z marynatą na jednolitą masę. W trakcie dodawaj po jednym jajku i wlewaj przestudzone masło. Dopraw solą i pieprzem. Formę natłuść i wyłóż folią spożywczą. Na folię wyłóż plastry słoniny – najpierw na dno, potem na boki. 1/3 plastra po- winna zwisać na zewnątrz. Wyłóż mięso, wyrównaj powierzchnię, przykryj zwisającymi plastrami słoniny.
Formę z pasztetem włóż do większej formy z wrzącą wodą (powinna sięgać do 3/4 wysokości naczynia). Piecz około 50 minut w 200° C.
ok. 70 minut, porcja 220 kcal, koszt porcji ok. 3,30 zł, przepis dla 10 osób.Źródło: Kobieta i życie