Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na sorbet z kiwi z likierem"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 209
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 286
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 209
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 286
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Do garnka wlej 300 ml wody, wsyp cukier. Garnek postaw na małym ogniu, zagotuj. Jeszcze zmniejsz płomień do minimum, gotuj 5 minut, aż cukier się rozpuści. Syrop ostudź.
Owoce kiwi obierz ze skórki, pokrój na małe kawałki. Miksuj kilka sekund na najwyższych obrotach. Mus połącz z cukrowym syropem. Wlej likier pomarańczowy, dokładnie wymieszaj.
Białko schłodź w lodówce, wymieszaj z sokiem z cytryny, a następnie ubij na sztywną pianę. Dodaj do musu z kiwi, wymieszaj. Masę sorbetową przelej do metalowej foremki. Wstaw do zamrażalnika na około 3 godziny. Mieszaj co pół godziny. Sorbet nałóż do pucharków. Ozdób plastrami kiwi.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie