Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z karpia"
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
Składniki
Rybę pokrój i ugotuj w osolonej wodzie.
Ziemniaki wraz z marchwią obierz i oddzielnie ugotuj we wrzątku.
Por potnij na plasterki, podsmaż na oleju, po czym dolej odrobinę wody i duś przez chwilę.
Połowę ziemniaków zmiksuj z marchewką i łyżką masła. Dopraw masę solą, pieprzem oraz ziołami. W osobnej miseczce zblenduj pozostałe ziemniaki z porem i groszkiem oraz z dodatkiem masła i przypraw. Na sam koniec zmiksuj rybę z odrobiną mleka. Dopraw ją pieprzem cytrynowym.
W pierścieniu do purée ułóż po kolei każdą warstwę. Najpierw zieloną, następnie białą (rybę), a na sam koniec warstwę pomarańczową. Wtedy delikatnie wyciągnij pierścień. Schłódź przystawkę godzinę przed podaniem.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV