Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z karpia"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Składniki
Rybę pokrój i ugotuj w osolonej wodzie.
Ziemniaki wraz z marchwią obierz i oddzielnie ugotuj we wrzątku.
Por potnij na plasterki, podsmaż na oleju, po czym dolej odrobinę wody i duś przez chwilę.
Połowę ziemniaków zmiksuj z marchewką i łyżką masła. Dopraw masę solą, pieprzem oraz ziołami. W osobnej miseczce zblenduj pozostałe ziemniaki z porem i groszkiem oraz z dodatkiem masła i przypraw. Na sam koniec zmiksuj rybę z odrobiną mleka. Dopraw ją pieprzem cytrynowym.
W pierścieniu do purée ułóż po kolei każdą warstwę. Najpierw zieloną, następnie białą (rybę), a na sam koniec warstwę pomarańczową. Wtedy delikatnie wyciągnij pierścień. Schłódź przystawkę godzinę przed podaniem.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV