Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
W wysokim większym garnku gotujemy wodę z masłem i szczyptą soli. Gdy masło się rozpuści, wsypujemy przesianą mąkę. Cały czas mieszamy drewnianą łyżką, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka.
Odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie, nieustannie mieszając, dodajemy po jednym jajku.
Ciastem napełniamy szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki. Na kwadraty z pergaminu wyciskamy ze szprycy nieduże koła.
Wrzucamy na rozgrzaną oliwę tak, aby ciasto było pod spodem, a papier na górze.
Gdy pergamin zacznie odchodzić od oponek, zdejmujemy go i dosmażamy ciastka z obydwu stron na złoty kolor.
Posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 0,70 zł.</strong>Źródło: Rewia