Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1264
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1264
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Składniki
W wysokim większym garnku gotujemy wodę z masłem i szczyptą soli. Gdy masło się rozpuści, wsypujemy przesianą mąkę. Cały czas mieszamy drewnianą łyżką, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka.
Odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie, nieustannie mieszając, dodajemy po jednym jajku.
Ciastem napełniamy szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki. Na kwadraty z pergaminu wyciskamy ze szprycy nieduże koła.
Wrzucamy na rozgrzaną oliwę tak, aby ciasto było pod spodem, a papier na górze.
Gdy pergamin zacznie odchodzić od oponek, zdejmujemy go i dosmażamy ciastka z obydwu stron na złoty kolor.
Posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 0,70 zł.</strong>Źródło: Rewia