Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na zsiadłym mleku"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4414
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1372
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 341
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4414
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1372
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 341
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajka, cukier waniliowy i sól. Mieszaj, dosypując stopniowo mąkę, aż cała wmiesza się w ciasto (powinno być dość gęste). Odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie zamieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, usmaż z obydwu stron. Osącz. Racuchy posmaruj serkiem, na każdym ułóż łyżkę dżemu truskawkowego.
Przepis nadesłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie