Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na zsiadłym mleku"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajka, cukier waniliowy i sól. Mieszaj, dosypując stopniowo mąkę, aż cała wmiesza się w ciasto (powinno być dość gęste). Odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie zamieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, usmaż z obydwu stron. Osącz. Racuchy posmaruj serkiem, na każdym ułóż łyżkę dżemu truskawkowego.
Przepis nadesłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie