Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z polewą wiśniową"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 365
Polecam.
Odsłon: 792
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36392
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 457
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 365
Polecam.
Odsłon: 792
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36392
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 457
Składniki
Sposób przygotowania
Serek wymieszaj z jajkiem, cukrem waniliowym, obiema mąkami i proszkiem. Na patelni rozgrzewaj po łyżeczce masła i kładź porcje ciasta. Formuj racuchy, smaż je na rumiano.
Wiśnie podlej odrobiną wody. Dodaj cukier i skórkę cytrynową. Gotuj przez 5–7 minut. Wyjmij kilka całych wiśni, a resztę zmiksuj i przetrzyj.
Racuchy podawaj polane przygotowanym sosem. Udekoruj odłożonymi wiśniami i ew. listkami melisy.Źródło: Tina