Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z polewą wiśniową"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1208
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1208
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Sposób przygotowania
Serek wymieszaj z jajkiem, cukrem waniliowym, obiema mąkami i proszkiem. Na patelni rozgrzewaj po łyżeczce masła i kładź porcje ciasta. Formuj racuchy, smaż je na rumiano.
Wiśnie podlej odrobiną wody. Dodaj cukier i skórkę cytrynową. Gotuj przez 5–7 minut. Wyjmij kilka całych wiśni, a resztę zmiksuj i przetrzyj.
Racuchy podawaj polane przygotowanym sosem. Udekoruj odłożonymi wiśniami i ew. listkami melisy.Źródło: Tina