Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z polewą wiśniową"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 252
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4958
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44893
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 252
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4958
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44893
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Składniki
Sposób przygotowania
Serek wymieszaj z jajkiem, cukrem waniliowym, obiema mąkami i proszkiem. Na patelni rozgrzewaj po łyżeczce masła i kładź porcje ciasta. Formuj racuchy, smaż je na rumiano.
Wiśnie podlej odrobiną wody. Dodaj cukier i skórkę cytrynową. Gotuj przez 5–7 minut. Wyjmij kilka całych wiśni, a resztę zmiksuj i przetrzyj.
Racuchy podawaj polane przygotowanym sosem. Udekoruj odłożonymi wiśniami i ew. listkami melisy.Źródło: Tina