Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z polewą wiśniową"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Sposób przygotowania
Serek wymieszaj z jajkiem, cukrem waniliowym, obiema mąkami i proszkiem. Na patelni rozgrzewaj po łyżeczce masła i kładź porcje ciasta. Formuj racuchy, smaż je na rumiano.
Wiśnie podlej odrobiną wody. Dodaj cukier i skórkę cytrynową. Gotuj przez 5–7 minut. Wyjmij kilka całych wiśni, a resztę zmiksuj i przetrzyj.
Racuchy podawaj polane przygotowanym sosem. Udekoruj odłożonymi wiśniami i ew. listkami melisy.Źródło: Tina