Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy i szybki. Na pewno efektowne połączenie wiórków kokosowych, masy budyniowej i krakersów. Polecam !
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 306
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4886
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45088
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 672
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 306
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4886
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45088
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 672
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczamy budyń , mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy zimne mleko. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Do utartej masy budyniowej dodajemy wiórki kokosowe. Układamy krakersy. Na krakersach układamy 1/3 masy kokosowej. Na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów. Na krakersy układamy kolejną warstwę masy kokosowej, na którą układamy trzecią warstwę krakersów. Na krakersach smarujemy ostatnią pozostałą masę kokosową. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy spędzi całą noc w lodówce.