Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy i szybki. Na pewno efektowne połączenie wiórków kokosowych, masy budyniowej i krakersów. Polecam !
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczamy budyń , mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy zimne mleko. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Do utartej masy budyniowej dodajemy wiórki kokosowe. Układamy krakersy. Na krakersach układamy 1/3 masy kokosowej. Na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów. Na krakersy układamy kolejną warstwę masy kokosowej, na którą układamy trzecią warstwę krakersów. Na krakersach smarujemy ostatnią pozostałą masę kokosową. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy spędzi całą noc w lodówce.