Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello z nutą słoności

Rafaello z nutą słoności

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 1434

Dodano:

Odsłon: 271

Przepis łatwy i szybki. Na pewno efektowne połączenie wiórków kokosowych, masy budyniowej i krakersów. Polecam !

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rafaello z nutą słoności

Przygotowanie

  1. 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczamy budyń , mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy zimne mleko. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy.
    Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Do utartej masy budyniowej dodajemy wiórki kokosowe.
    Układamy krakersy. Na krakersach układamy 1/3 masy kokosowej. Na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów. Na krakersy układamy kolejną warstwę masy kokosowej, na którą układamy trzecią warstwę krakersów. Na krakersach smarujemy ostatnią pozostałą masę kokosową. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy spędzi całą noc w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń