Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada jogurtowa"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Składniki
Galaretki rozpuść oddzielnie w 2 szklankach wrzątku. Jedną pokrój w kosteczkę.
Biszkopt: wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia. Jajka ubij z wodą, wsyp cukier oraz cukier waniliowy i ubijaj jeszcze 2 minuty. Wsyp mąkę z proszkiem, wymieszaj.
Szeroką blachę wyłóż papierem, wlej ciasto. Piecz około 20 min w temp. 180°C. Gorące ciasto połóż na ściereczce posypanej cukrem pudrem, zwiń w rulon, odstaw do stężenia.
Do wysokiego naczynia wlej jogurt oraz wodę. Zmiksuj. Nie przerywając miksowania, syp krem jagodowy w proszku. Zwiększ obroty i miksuj jeszcze ok. 3 minut.
Zdejmij ściereczkę, rozwiń roladę. Posmaruj kremem, na wierzchu rozłóż pokrojoną galaretkę. Ponownie zwiń ciasto. Wierzch polej drugą, tężejącą galaretką. Wstaw ciasto do lodówki, aby całkowicie zastygło. Rolada najsmaczniejsza jest na drugi dzień.
Porcje: 10. Przygot.: 60 min. Cena: 0,90 zł. Kalorie: 252.
Przepis przysłała Agata Sikorska z SuwałkŹródło: Bella Relaks